Vivatechnix
Mlynček Viva na ovocie, 25 lit., mix farieb
Použitie:
– mletie ovocia
Diely:
– Podperná základňa (antikoróznym povrch)
– Kľuka
– Pohonné kolieska z polyamidu
– Mlecie valce z polyamidu
Technické parametre
Produktitiva: max. 250 kg /hod
Rozmery: 600x340x380 mm
Objem nádoby: 25 l
Mlynček Viva na hrozno, mix farieb
Mlynček VIVA na hrozno, dobrý pomocník pre vinárov. Celokovový, zelený. Váha 8,5 kg
Liaheň CLEO 5 DT, elektrická, 110W, 41-60 ks vajec, teplomer
Liaheň „CLEO“ sa používa v súkromných hospodárstvach, na liahnutie vajec hydiny. Je vykonštruovaná podľa zásad povrchových liahní, vajcia sa kladajú v jednej vrstve. Konštrukcia, ktorá je vyhotovená z plastu s tepelnou reguláciou a zabezpečuje rovnomernú stabilitu vnútornej teploty. Vyhrievanie zabezpečuje elektrický odpor. Homogenizáciu vzduchu v liahni zaisťuje ventilátor. Kontrola teploty sa zabezpečuje termostatom. Prostredníctvom otvorov na konštrukcii je zaistená pomalá a nepretržitá ventilácia mikroklímy liahne, čím sa odstraňuje nadbytočné množstvo oxidu uhličitého a iných škodlivých plynov, ktoré vznikajú počas liahnutia. Vlhkosť zabezpečujú dve malé nádrže (kanáliky), ktoré sa dopĺňajú vodou: A a B v spodnej časti konštrukcie liahne (viď obr. 1. a 1.a.). V prvom týždni liahnutia sa odporúča zvýšený obsah vlhkosti (vtedy treba predísť odparovaniu vody z vajec) a v posledných dvoch dňoch (aby sa hydina vedela ľahšie dostať cez blanu). V ostatných dňoch počas doby liahnutia má byť normálny obsah vlhkosti v záujme odstránenia výlučkov. Teplota je najdôležitejší faktor liahnutia. V prípade prehriatia vajec vzniknú anomálie, hydina je slabá alebo je vysoká úmrtnosť v škrupine. Nedostatočné vykurovanie spomaľuje vývoj zárodku, a má za následok oneskorené „prasknutie“. Cieľom natáčania vajec je, aby sa zjednotila teplota a vlhkosť po celom povrchu vajec, a aby sa zamedzilo prilepeniu zárodku ku škrupine.